Saturday, 11 December 2010

mari mencarut.

my name is Oney and I'm a design student. pfffft!

baru 2 minggu jadi budak Design, aku dah mengeluh macam-macam, emo sana sini. serius aku cakap, sekarang aku lost. dan aku tak rasa awesome pon jadi budak design.

start kelas Art Miss Anum, minggu lepas lagi aku dah lost. semuanya gara-gara kerusi. fuck. aku stress bila setiap kali aku lukis kerusi, salah. salah. salah. sampai tutor model si Razman tu buat tak tau kat aku, sampai tutor Azam yang cool lagi baik tu dah tak larat nak ajar lagi dah. sampai dia cakap. "masalah ni, masalah" bayangkan lah perasaan aku down macam mana.. dah laah depan orang handsome, hilang sifat cool aku. ciss. pi mampos laa Art apa jadah. memang aku tak pandai lukis pon. pasrah.

Basic Design lagi buat menambah stress. oh. aku dapat tutor baru, En. Taufiq namanya. pendek. tapi baik la jugak. boleh laa. aku berjaya menipu dia tadi konon-konon aku dah ada design untuk first projek tu. bereh. dia siap bagi idea suruh tambah itu ini. wahaha. thanks! boleh pulak kan aku buat design ala-ala fairytale. eiww. macam gegirl do. ciss. tak kisah laah. asalkan kerja jalan, projek siap, hati senang! markah rendah belakang kira.

oh. tadi aku suruh abah masukkan duit konon nak beli barang projek. bereh. thanks for your support! beli barang projek mungkin RM50 lebih-lebih ja paling mahal pon, yang lain-lain tu bazir ja banyak. hehehe. tapi aku dapat rasa laah abah aku ni bangga jugak dengan aku, sebab Sabtu petang pukul 5 ada kelas lagi. cool kan. ciss.

lagi aku tak larat mencarut bila 25 Disember ada kelas. fuck laa. memang lah aku tak raya Christmas, tapi aku nak balik rumah la bodoh! kalau tak nak bagi aku balik rumah pon, kasihan laah dekat Paul. dia nak merasa raya jugak. waktu raya puasa, kita cuti, dia pon tak pasal-pasal kena cuti. belajar tinggi-tinggi tapi racist, tak guna. pi mampos laah dengan ikut majoriti apa jadah. majoriti pon maki hamun macam aku jugak rasanya.

okay. tadi mama call. seminggu dah mak aku tak call. hari ni baru dapat berita hah. sadis macam ni. tapi aku faham laah. mama aku sibuk study. Isnin nanti dia exam, good luck ma!

ada dia tanya, projek apa kena buat. aku cakap kena design box. "kotak? buat la box macam kotak purple Oni tu, buat bulat-bulat" LOL. serius tak membantu langsung mama oi ! hahaha. tapi terima kasih laah atas sumbangan idea. mak aku ni stalker. nanti dia baca laah semua benda aku tulis dalam ni.. memang takda privasi sungguh. tapi takpa, you're still my mum, and I'll be your awesome daughter forever!

ciss. mencarut. okay bye!

4 comments:

usuallymebyshahir said...

be strong my dear....u always can do it!

Myra Arshad (: said...

chill la dear :) hehe
nti cuti la lagi. tak p mana pun rumah tu. hehehe

oney said...

31 Januari baru cuti kottttt !
geram okayy. tak boleh terima..

Myra Arshad (: said...

sabaq sabaq
tak lama dah tu. sebulan lebih ja. hehehe. study la dulu yang :))