Wednesday, 8 December 2010

random.

serius. aku dah tak tau nak buat apa benda. tumblr dah, facebook dah, twitter pon dah. nak update blog tersangat malas nak merapu, idea pon takda. berbekalkan dua tangan dan sepulu jari ini, mari lihat apa yang akan berlaku..

erk.

kerja aku banyak. serius. tutorials apa benda langsung tak bersentuh. project untuk Basic Design pon belum nampak bayang lagi. Sabtu nanti kena present ideas pulak dekat tutor psycho tu. takpa. Jumaat malam aku buat. sekarang ni belum cukup stress lagi untuk tangan aku bekerja. memang otak last minute habis.

okay. beberapa hari ni aku rasa aku cool. Isnin hari tu aku bangun pukul 8.40 dan kelas start pukul 9 pagi. 8.55 aku dah siap turun bawah. hebat kan? sama jugak macam hari ni, aku bangun 9.40 dan kelas start pukul 10 pagi. ini semua gara-gara aku tidur lepas subuh dan mimpi macam-macam.

pelik.

oh. aku memang pelik.

okay. seminggu ni aku banyak fikir benda-benda lepas. kenang balik zaman sekolah, rumah, childhood, kampung. sedih okay. aku rindu banyak benda. I miss my late grandma, and of course I miss home! dekat kolej, aku selalu makan nasik berlauk dengan kerabu pelam. oh. orang sini panggil kerabu mangga. sebabnya, Tok dulu suka buat kerabu pelam. sedap okay.. heaven.

okay. tak nak cerita laah. sedih!

hurm. orang cakap buat apa kenang benda lepas kan. fuck off. apa punya teori. sejarah pun disuruh ingat, ni kan benda yang jadi pada diri sendiri. tambah pulak kenangan kan.

lepas tu aku tengok balik video-video zaman sekolah kat facebook. mak aii. lame sungguh. tapi sangat AWESOME. sebab apa? sebab kita Dermarian. haha. high school memang best. tak kisah laah sekolah di ceruk mana, masing-masing akan cakap sekolah dia paling best dalam dunia.

bila zaman sekolah, masing-masing tak sabar nak masuk universiti. bila dah habis sekolah, masing-masing emo, rindu zaman baju putih kain biru. ironic kan..

Cat. Fath. dua orang yang selalu bikin mulut tersenyum besar.
lama tak jumpa..

Fadh. Oni. Nan. Hanna. Ili. Atiq. Nia.
kecik sampai besar sama-sama.
oh. aku koperal tau. woot. woot. HAHA

Mierah. Azida.
dua orang cantik dan berhati besar.

Bulan. Helmie. Arep.
Mierah. Oni. Atiq.
rindu Atiq.

aku tahu aku lame.
tapi aku rindu nak pakai t-shirt biru gedebeh kegemaran aku.

futsal bebeh.
nampak si kembar tu?
I think. they occupied half of my heart.

hijau biiru, biru hijau.
Helmie. Oni. Atiq. Azida. Shahir.
okay. tersengeh-sengeh tu Leya!
miss you hottie ! hihi

seriously. bila lagi nak boleh picnic macam ni?
aku tunggu Jun.

9 comments:

Myra Arshad (: said...

bestnyaaa. huhuhu :))

p/s : lapaq pelam cicah garam kat pokok tui. hehehe

oney said...

HAHA. lapaq kuey teaw sup Pokok Tui hah! balik hari tu, Pokok Tui tenggelam banjir. tak dapek laa.

usuallymebyshahir said...

haha!sodih ah....nanti hampa semua jumpa...i...duk terperuk kat sini jugak la..huu~

oney said...

HAHA. sebab tu i cakap Jun. semua ada kan? you ada jugak kott..?

its ATIQ said...

aaaaa.. rindunyaaaaa.... nk teryak ahh mcm nehhh... sabaq atiq.. xlama dahhh... huhu.. cuti pnjng2 nnt kita kawen mau oni? HAHAHA

oney said...

HAHA. kawin dengan hang mana boleh dapat anak Atiq! haha
tapi rindu noo. sedih :'(

mere' said...

rindu zaman sekolah...sobs sobs T___T

Anonymous said...

sobs..
menitik ayaq mata aku baca weyh...
cepat tacing ouh aku kat sini..
wuwu..
rindu semua..
tunggu aku!
1May aku balik tanah melayu..

salam perantauan,
*nanhailmy*

oney said...

mere' : Tsk. hang mesti rindu aku kan? =p

Nan : tahun depan baru jumpa hang no.. sadis. tabah laah di sana okay! imy and everyone!