Wednesday, 10 November 2010

hari sekolah.

semalam Eman ada cakap, 'macam tak percaya, 11 tahun hidup duk pi sekolah, sekarang tinggal lagi 2 hari nak sekolah'.

*ayat telah ditukar serba sedikit untuk effect lebih sopan dan menarik.

memandangkan esok hari last persekolahan, maka, aku rasa terpanggil nak blogging pasal zaman sekolah dahulu. cewah. terpanggil siot.










Dermarian memang the best. rindu zaman sekolah. lepak. belajar mudah, hidup aman, joli. damn. rindu nak pakai baju kurung putih, kain biru, tudung serabai nak tangga tingkat 4 blok E. rindu doi. pagi pagi beli nasi lemak, lepak 5 Dinamik, breakfast dengan boyfriend, girlfriends. lepas tu baru masuk kelas sendiri. belajar macam nak mati, kelas Bio skip, kelas Sejarah masa tidur. rehat makan nasik ayam kantin, balik sekolah lepak Juliana, KFC. pi sekolah balik, kelas tambahan. lepak lorong PPSMI, dating, kena terjah, lari. damn. rindu beb.

walaupun hidup kita serabai dulu-dulu, tapi sekarang semua dah menuju kejayaan. kawan-kawan aku nanti semua akan jadi orang besar. aku ja terkapai-kapai lagi. itu lah, siapa suruh letak cita-cita suri rumah nombor 1. memang suri sungguh lah. -.-

oh. by the way, congratulation SMK Derma! which had been awarded as 2nd best in Malaysia for co-curriculum activities. I was a Dermarian, and always be a Dermarian and I'm proud of it! cewah.

tak menahan kan post kali ni. haha.

5 comments:

fath kasim said...

oney mana button like ?
hahaha
hidup serabai !
best !
sekarang ni semua pakat segak :D

FamousAnynomous said...

rindu sgt dekat derma wei!
sekola derma lah mengajar aku jd budak sempoi dan tak skema. ngeh3
rindu kawan-kawan. rindu rindu!
:)

oney said...

FATH : like dalam hati! hihi.
rindu lah sekolah. serius.
rindu gila.
sekarang nak berjumpa semua sekali saaangat susah. :(

ENA : yep. rindu kawan-kawan!
sekolah mengajar aku erti belajar. haha. ya ka?
erti bercinta juga nampaknya. haha. gatal.

its ATIQ said...

hahahah.. nak like2!!! aku suka bab2 terjah nehh.. haha.. rindu betoi!!!! rindu ang sma! heheheh

oney said...

HAHA. likeeee comment hang. likeee hang jugak! rinduu dulu-dulu :')