Wednesday, 3 November 2010

after final.

nah. ini aku suka. aktiviti selepas final. cis. takda lah selepas final sangat, sebabnya paper English belum selesai. tapi faham-faham lah kan, English. hehehe. semua orang buat-buat macam sudah merdeka setelah dijajah 20 tahun. padahal 2 minggu ja pon. tapi bagi pelajar Alam Bina, 4 hari ja kan. taaapi, 3 minggu sebelum tu dah boleh dikira pre-final dah pon kelam-kabut menyiapkan segala projek bagai.

makanya, kami berhak enjoy sehabis gila!

perghh. bab enjoy berfoya-foya, joli-moli ni memang digemari ramai lah kan.

sehabis saja paper FSAB0121, Basic Physics and Chemistry 1, aku masih terkapai-kapai menyiapkan portfolio Architecture Drafting. malas memang malas, tapi mengenangkan ini lah satu-satu nya harapan yang tinggal untuk masuk Design, pulun sehabisnya buat redos siang malam dan pagi. taaapi, mengenangkan tutor yang bapak kedekut markah dan teliti tahap dewa, samangat pon kian luntur..

maka, portfolio aku sekadar siap sahaja..

sesudah dihantar pada Sabtu tepat jam 2 petang, aku, AC, Fendi, Amal dan adiknya bergerak ke Balai Seni Lukis Negara, berhampiran Istana Budaya dan Taman Tasik Titiwangsa. belum masuk lagi dah terpegun dah. masuk dalam Balai Seni tu, dah macam nak menangis dah. pergi lah sendiri, tau lah macam mana aku rasa.

mati hidup semula pon belum tentu aku dapat buat artwork macam tu.

diam tanpa banyak bicara. tidur dalam kereta. sampai sudah di Midvalley. maka berjumpa lah dengan Shahir si hidung besar jerawat banyak nak mampoih tu. makan makan makan di Nando's berjalan-jalan menghabiskan duit dan tenaga, pulang.

perghh. penat gila huh cerita macam ni. surrender.

Ahad, 31 Oktober 2010.
Sunway Lagoon!

Shahir, walaupun aku jarang cakap, tapi kan. aku sayang gila tau dak kat hang... coy. blah hang Oni. macam selalu jaa I galak galak dengan you cakap I love you kan, hahaha. okay, happy 21 months anniversary. I love you. :)





Shahir berkenan benda ni.
aku tak tau apa masalah dia.. exotic gila.

5 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

hamboooi3....enjoy sakan ye??good luck for ur result k.. :)

shahirkholim said...

haha!semat apa kura2 tu..haha..kesian dia..dah la slow..u xsuka plak..haha!
woohh..i jugak jerawat baannyaaakkkk..haha!noooo.....hak3..

Anonymous said...

babi, dah 21 months? hahaha.
rasa kejap gila. hebat anda hebat.
duk tao dah dua org ni haa. haha

-helmimo-

shahirkholim said...

haha..atiq n bulan lagi lama..sangat jeles kepada mereka..haha!

oney said...

Shahir : you cakap I jerawat banyak hari tu, balas balik laa. haha

Helmie : bukan kami yang lama, masa yang cepat berlalu. huehh.