Friday, 7 May 2010

kita dah besar kan?

yaa. kita dah nak masuk satu lagi fasa baru dalam hidup kita. dah nak sambung belajar ! belajar kali ni dah tak sama macam zaman sekolah lagi dah.. sebab kita semua akan menjauh. jauh dari rumah, jauh dari keluarga, jauh dari kawan-kawan dan semua.

walaupun ada lagi 3 hari untuk bermesra dengan intan berlian ni semua, tetap nak wish hari ni jugak ! bukan apa, takut tak sempat nak wish macam ni.. seminggu ni aku mengalami gelodak perasaan sikit. nak sambung study, tapi...

eh, eh. tutup cerita pasal aku yaa. kali ni nak bercerita pasal siblings yang nak masuk belajar Isnin depan, 10 Mei 2010 ! yang bagusnya semua dapat Kolej Matrikulasi Arau, Perlis. tahniah ! duduk sekali, tolong jaga masing-masing tau.. sobs. aku pulak yang nak emo lebih.. apa jadah pompuan ni..

okay, okay. mari lihat gambar sambil baca surat cinta.

Fadh, kamu selalu jadi adik kan.
belajar rajin-rajin sebab nanti aku takda nak marah-marah lagi dah.
semoga hang dapat masuk Maktab ! 
itu cita-cita hang kann. aku doakan yang terbaik.
jaga diri yaa, good luck my dear.

Ili, kita kawan sejak sekolah rendah kan.
hang dapat UM, tapi tetap pilih Matrik.
hoi. jemu ka asyik sama dengan aku? haha
takpa, belajar mana-mana pon sama.
semoga kita dapat JPA scholarship.
hang jadi dentist, aku jadi QS ! aminn.

Nia, good luck.
aku yakin hang boleh survive di mana-mana pon.
teruskan cita-cita hang !
erk, nak cakap apa lagi ntah ?
hang dah memang bagus ! keep it up !

Azida. kita betul-betul rapat waktu form 5 kan.
sampai sekarang lepak, gedik, merintih, semua sama-sama,
baru kenal betul-betul, baru rapat tersangat rapat.
don't give up. jaga mama elok-elok yaa.
take care ! kita sama-sama tak pernah jauh dari rumah.
memang susah sikit kann.
I know you can do it !


okay. ramai lagi yang nak masuk Matrik ni, especially KMP, Arau. kalau nak wish semua kat sini memang sampai 3 hari 3 malam laa aku menaip kat sini kann. cis. hiperbola laa tu. apa-apa pun, good luck semua. jangan risau, cuti nanti kita jumpa ya !
I LOVE YOU !

8 comments:

Cik Guli said...

oney, nak pi mana weh? haha

oney said...

aku pi UM. hang ?
ni kawan-kawan aku pi matrik.

.::WaNiE::. said...

oh masa untuk berpisah

:)

mierah said...

sighh, semua nak p Matrik dah T__T

Fadhilah said...

bye~
huhu..kalau dapat maktab
14jun pulak aku balik
harapnya dapat laa
huhu
take care nanti

ili laaa.. said...

haha..mana mungkin aku jemu hdp dgn ang oney... haha...mana mungkin..

tp itulah.. kita dh besar... w'pn mmbesar d tmpt yg sma slma almost 12 years.. but we have to make our own choice.. we have to lead our own way...

my choice of going to matrix has nothing to do with u guys... hehs.. its just me n my little head.. i don't expect anyone of my friends to understand.. i just wished all of u could support me and pray for our best...

no matter what we do,
where we choose to stay..
we have chosen to be friends..
and friends we shall remain till the end of time.

thanks for this lovely post my dear..
it means a lot to me..

xoxo
kalo blk perlis rjn2lah jenguk aku kt arau...lalala~

oney said...

Tsk. Tsk.
menyentuh sanubari sungguh Ili ni..
good luck mu dear ! *seka air mata*

ili laaa.. said...

aku skrg suka menyentuh jiwa dan perasaan org lain.. haha..

sbb aku sndri pon dh trsntuh..cece...

haha...