Saturday, 20 March 2010

khabar dari kampung.

tajuk tak nak kalah. -___-"

kampung selalunya indah. dengan makanan yang super sedap, angin yang sepoi-sepoi bahasa, tidur di malam hari tanpa peluh dan lorat bahasa yang unik. apa lagi yang aku mahu ?! internet and fon coverage please! HAHA

sejak aku dapat result ala-ala gempak sekampung, bukan main lagi orang menyambut. dumdamdumdam bunyi kompang sambut ketibaan aku. okay, sumpah tipu gila.. tok aku senyum-senyum saja. tokwan aku macam biasa, steady ala-ala senator negara. pak menakan, mak menakan tak habis-habis bertanya resipi kejayaan. nak memasak untuk anak-anak pula katanya. okay, aku tipu lagi..

okay, cerita ni aku tak tipu.. pagi tadi di kampung, tokwan aku buatkan air penawar untuk demam campak. aku tengok dia kusyuk membacakan sesuatu dalam bekas air, disuruhnya aku bawa pulang. bekalan untuk mandi dan minum katanya. aku ikutkan saja. petua orang tua-tua jangan dilanggar, buruk padahnya. siapa-siapa nak suruh tokwan aku buatkan minyak pengasih, boleh saja. tak perlu terpekik terlolong menyanyi lagu Cari Jodoh dan tak perlu pengeras beribu-ribu.

nahh. tadi aku tengok AF. gila. dunia sekarang semua orang mahu jadi artis. macam takda punca rezeki yang lain. artis Malaysia ni aku paling salute Datuk Siti. bagi saja apa lagu, sedap saja aku dengar. tiada sumbang.

ya, tadi aku mahu cerita pasal kampung, sekarang dah masuk bab hiburan pulakk. sebelum aku bercerita pasal politik, baik aku pergi dulu. nanti ada pulak yang kena masuk court. sekian saja.

8 comments:

pojie said...

perli aku ka?

oney said...

hoi, pasaipa nak perli hang ?
awat hang nak jadi artis ka ? HAHA.

ohh. pasal politik ka ?
dak, hang cakap berpelajaran, berpengetahuan.
aku crap.

pojie said...

byk la cikadak hg.
politik hnya utk bdk2 yg berebut hacks yg tinggal satu dlm balang kt kedai halim ja...

ezne ezureen rashid said...

yes.. datuk siti mmg hebat.. :)

tahniah onie.. keputusan cemerlang.. :)

oney said...

pojie : ehem. hang ni hangin benar nampaknya,
kedai halim di kampung paya sana memang sangat tak berdosa,
berani kau perkotak-katikkan di sini.


kak ezne : huhu, takda hebat mana. terima kasih. :)

mierah said...

haha, mau p kampong aku,
tediaa, mai dah,
pom pang pom pang
*mercun* :D

pojie said...

haha..first time lwk hg buat aku gelak gila.haha.kesian kt pkcik halim tu kn..haha
aku x hangin pn.cuma x sedap gak bla org bantai blog aku..aku tau sapa komen tu aku tibai smpai mati..haha

oney said...

mierah : hahaha. aku humble jaa. haha

pojie : HAHA, tapi apa hang post kat blog tu serius aku sokong. sumpah.
cehh, sia-sia aku duk buat lawak selama ni hang tak gelak nohh. haha