Friday, 5 March 2010

demam.

aku taktau apa yang patut aku rasa.
risau. takut. tabah.
okay, bukan rasa sayang hey rasa sayang sayang hey.
bukan.
mama aku tengah demam.
taktau laa demam jenis apa.
tapi ini paling teruk aku rasa.
mak aku call emergency suruh aku pergi tengok dia dalam bilik.
kaki sejuk, mulut hitam, kuku biru. pucat yang amat.
dan tadi siap ketar ketar.
aku suruh mak aku mengucap,
elok dah lega sikit, abah balik.
aku takut.
nak act macam mana pon taktau.
tak kan nak teriak kot.
aku kena laa tunjuk kuat sikit, bagi sokongan.
mak aku suruh picit tadi,
aku ikut jaa.
sambil sambil lap air hidung.
mula laah aku fikir bukan bukan.
mama tanya macam macam jugak tadi.
'kaki mama sejuk dak? biru dak?'
aku jawab 'takk'
tak nak dia fikir bukan bukan.
petang tadi dia cakap pasal tok aku, saat saat tok nazak dulu.
tok meninggal sebab demam, jangkitan kuman.
haihh, tu yang buat aku risau tu.
tapi takda apa kot aku rasa.
esok esok lega laa tu.
okay, ini saja aku mampu tulis.

5 comments:

shezz said...

doa byk2...semoga mama oney cpt sembuh~!

myra arshad (: said...

get well soon syggg

nabiha said...

sabar ok

Fadhilah said...

mama xp hosp ka?
refer pakar tgk
yala
skrg panas
dmm pon
dmm teruk
p cek cpt

mierah said...

insyallah akan makin sembuh,
sekarang cuaca panas,
adik aku pun baru lega demam,
p clinic ja dia pun,
aku pun demamm dah,
kemarau ne.