Tuesday, 23 March 2010

aku berkurung hari ini.

hari ini aku saja buat buat hectic. mulanya hanya mahu breakfast dengan Shahir. dan lepas itu perlu ke Unimap, taklimat mengisi borang UPU katanya. Zzz. pergi buat syarat, tunjuk muka sudehh.

pagi tadi aku dan Shahir pergi breakfast di Beseri sana. jauh punya cari capati. takpa. bak kata pepatah orang bijak pandai, jauh perjalanan luas pengetahuan. ceit. banyak laa. jauh berdating, sedikit orang. itu baru betul..

nak dijadikan cerita, sedang aku mengurut mak aku malam tadi, ada pulak mama tanya aku nak kawin umur berapa. mau aku jawab 18 satgi kot kena hambat keluar rumah pulak. banyak betul rahsia mak aku korek berkaitan hati dan perasaan sekarang ni. malu laa nak menjawab.. tak seronok pun... haihh.

okay, lepas breakfast, Atiq, Nan, Jatt dan aku, gerak pergi Unimap. tak sampai 30 minit, balik. useless gila.. penat jaa aku pakai baju kurung.. penat iron dohh ! panas tu tak dapat dipersoalkan lagi. tapi aku sabar. ini baru dunia.. aku cakap dalam hati, sebab tu masih tak insaf. hehs.

lepas tu apa lagi, sambung dating laa ! jalan punya jalan, perut dah lapar balik. bertemankan Mierah dan Arep, kami makan tengah hari di Pokok Sawa. aum. memang terbaik. balik saja rumah, tiada apa yang lebih mempesonakan selain daripada katil, bantal, aircond dan comforter. wahh. gila nikmat !

okay, sebenarnya motif aku menulis cuma satu. aku rasa aku sudah menjadi perempuan hari ini. tak pernah lagi aku keluar rumah dalam tempoh masa yang laama, pakai baju kurung. wahh ! kemain lagi. aku tau, Shahir dah seploh kali tergoda tengok keanggunan aku. eh, tak sempat pula aku bergambar tadi, kalau tidak boleh aku tunjukkan pada dunia betapa manisnya aku berkurung. HAHA. tapi bila jalan tetap gaya gangster. haihh -__-"

baik, aku mahu berhenti dulu. ntah kenapa passion untuk menulis sudah hilang. tak ada feel. haihh. jumpa lagi !

3 comments:

mierah said...

haha, i loike you tooo, mierah pun suka tengokk, hahaha

Cik Guli said...

baju kurung. wow. xD

oney said...

mierah : HAHA, banyak laa hang punya like,
maalu I ~ haha


ayuni guli : HAHA, gelak hang nohh.