Friday, 18 December 2009

lihat.

semua masih rindukan sekolah.
sangat. sangat rindu weh !
gila dohh.
aku dah bosan cuti habis SPM.
tak ada apa boleh buat.
aku rindu nak belajar benda baru.
belajar, belajar dan belajar sampai muntah.

kerja aku sekarang,
tolong buat assignment mama dan kawannya.
TESL.
boring dohh buat essay, poems.
takk apa,
gagahkan laa jugak.
dapat duit dohh. haha

banyak plan aku lepas SPM neh.
ramai orang tanya, 'oney tak mau kerja ka lepas SPM ?'
ahh. TAK mau !
malas.
dan aku rasa aku bukan jenis boleh bagi 100% komitmen.
malah tidak berdisiplin.
serta bukan jenis boleh kerja bawah orang. haha
juga, aku baanyak plan lain ! hee.

okay. benda utama mahu jayakan.
shoping !
ahh. tak dapat digambarkan kepuasan shoping.
dan tempat utama mahu tuju :
The Curve, Sunway Piramid, Queensbay !
hanya perlu sabar tunggu mama cuti ! yeye. (over excited)
aku dah siap senarai wajib beli.
1. new MNG purse
2. few jacket, tees and cardigans
3. present for Shahir
4. converse shoes for kakak
5. present for the twin sebab berjaya masuk kelas first. haha
dan baanyak lagi WAJIB beli.
bayangkan betapa aku gila ketagihan shoping lepas SPM.
aku dah korbankan banyak masa untuk SPM,
dan sekaranglah masa mahu lepas geram ! (buat terok sehh)

dan. dan.
sehari lepas SPM,
terus pergi beli lens.
haha. i'm not speko anymore. yeye.
mama dah JANJI awal awal lagi,
lepas SPM kita buat lens,
dan, dah tercapai !
thanks mama and kakak ! :D

okay. okay, next.

mahu training swimming dan
capai renangan 100 meter !
sekarang hanya boleh 20-50 meter.
ahh. lekeh.
kalau jatuh laut, mati kott.

next, next, next.

nak belajar MASAK.
dan training menjadi suri rumah terbaik.
okay.
jangan gelak.
cita-cita utama aku SURI RUMAH.
serius.
best kot jadi suri rumah.
24-7 masak, mengemas, membasuh, mengasuh,
hantar, ambik anak.
dan yang penting,
mahu jadi suri rumah yang berilmu, berjaya dan bergaya. haha
I'll be an awesome mother ! :D

ahh. next !

mahu enjoy tengok movies ! yeye.
dah tengok baanyak movie beb.
500 Days of Summer sangat best.
The Jumper amat best.
ahh. semua best kott.

hah. benda penting,
isi borang UPU,
mintak scholarship,
fikir masa depan.
ahh. buntu.
cita-cita sebenar pon masih tak ada !
fikir cita-cita memang selalu buat aku runsing.
result pon agak-agak macam nak biasa-biasa saja.
so, aku pon tak mengharap lebih.
tawakal dan doa saja.

ahh. sudah.
sangat meleret dan membosankan.
sekian,
jumpa lagi ! :)

5 comments:

myra arshad (: said...

huhu. sindrom bdk lepasan spm :)

DESS said...

You miss your school life, ehh...
That's the best part of our life = school life... I've told you before..
he, he...

oney said...

haha. yeahh.
sekolah memang best.
:)

greenia said...

sungguh rindu sekolah.
takk sabar nak pg hari sukan.
;)

oney said...

haha ! ada hari sukan kah sekolah kita ?

padang pon tak daa.

relay 4x400m pusing dewan syed mahmood laah.

:D