Thursday, 29 October 2009

robek

hari ni membantutkan semangat aku untuk belajar.
arghhh.
cikgu Bio takk sihat dan cikgu Kimia sangat busy.
boleh tahan kah 4 masa free,
sedangkan malam tadi aku sudah terlalu excited mahu belajar Kimia,
sudah prepare. mahu tanya soalan apa. mahu buat apa. mahu bincang apa.
arghh. sungguh aku rasa takk berguna.
kecewa dan semakin nervous.

oh. baru aku sedar,
usaha sendiri laa bai.
sapa nak tolong kau.
kau bukan sapa-sapa.
pergi mampus dan aku bengang.
bengang entah pada siapa.
mahu luah segala bengang.
tapi takk tahu di mana, bagaimana.
bosan.

**

nasib baik ada bengkel teknik menjawab Kimia, Cikgu Jaizah.
takk rugi aku excited satu malam.
langsung takk sempat untuk bosan. :)

**

keluar dewan.
kau jeling aku,
pelik.
aku minta maaf lama dulu.
selalu kau melawak, buat lawak physical characteristics aku,
mana pernah aku marah.
aku anggap kau kawan baik.
kau cakap aku keding, tulang, angin bawa lari,
gelap sunburn, african.
ada pernah aku kesah.
sekali aku melawak,
pinggang kau takk muat masuk kain,
kau sentap.
pelik.
aku fikir, orang yang mulutnya lancang, hatinya kebal.
macam aku. celupar. keras. lembutnya bertempat.
sudahlah.
hari ni kondusi aku kurang baik.
lantak lah kau nak putus kawan.
aku sudah mintak maaf,
harap langsai segala salah.
bosan.


sudah.

2 comments:

DESS said...

Cikgu Chew Bio sedang sakit teruk sekarang.. Jangan marah dia tau... Kalau sihat dia pasti mahu ajar korang sampai semua dapat A+.....

oney said...

BIO saya sangat memahami,
takk apa.
hanya berusaha untuk A BIO,
tak berharap lebih.
tiada cenderung untuk medic. :D