Friday, 17 December 2010

aku bukan aku.

aku perlu titik mula. aku nak turning point yang baru. yang segar. yang berkesan. aku perlu balik rumah, atau tampar muka sendiri selepas pegang result.

aku perlu balik. bagi balik cuti christmas aku. kau orang-orang mungkin tak faham apa aku rasa sebab kau orang-orang boleh selalu-selalu balik rumah, boleh selalu-selalu cuti. letak kaki dalam kasut aku tengok. tapi malang. memang tak boleh. sebab size kasut kita tak sama. aku bukan kau, kau bukan aku. dan aku juga bukan aku. rumit.

aku dah penat lah marah pihak yang tahan result budak Alam Bina. aku dah penat kata bodoh. dah penat sebut celaka. dah penat jerit fuck. dah penat panggil babi. kau buat aku hilang mood untuk belajar. hilang mood untuk bekerja. hilang mood untuk design. kau orang-orang bodoh, celaka, fuck dan babi.

aku bukan nak cari salah kau orang-orang. cuma aku dah penat.

2 comments:

helmimooo said...

yg penting kau bukan mcm aku.
kau tetap duduk malaysia. kau boleh text guna num malaysia semua. aku?
lagi teruk.
nak text guna fbmobile.
nak call, kena ke sini sana cari topup kredit call MY yg murah.
time weekend, duduk dlm bilik habiskan assignment, tido. aku tetap tk boleh keluar jalan2.
kalau duduk malaysia, boleh jumpa kwn2 yg duduk dkt malaysia area2 dkt2, boleh lepak.
byk lagi, jadi, bersyukur lah dgn apa yg ada dulu.

hidup ni mmg susah. apa boleh buat. sabar dan terima.

oney said...

well. masing-masing ada cerita palat sendiri kan. terima sajaa.