Monday, 29 March 2010

slip yang hanya kertas sampah.

dulu aku pernah digelak, dikutuk sebab terlalu kepingin, sangap untuk dapat straight As. 'kenapa mahu letak target tinggi-tinggi, kerja gila' yaa, kerja gila. bila aku dah buktikan yang aku mampu gengam semua ini, masih berkata aku gila ? yaa, aku yang gila. aku.

semua orang tak tahu, aku kalau mengimpikan sesuatu, memang aku hempas pulas doa siang malam semata-mata untuk itu. aku mungkin tak bangun pagi study macam orang lain. aku mungkin tak pernah tusyen personal macam orang lain. aku mungkin tak berjaga lewat malam macam orang lain. dan aku mungkin tak dapat soalan ramalan atau soalan bocor macam orang lain..

penat mama abah berdoa siang malam, menangis depan Kaabah. lepas dapat result trial exam yang cuma 6A 3B, lepas tengok muka frust mama yang mengharapkan doanya dimakbulkan, aku kuatkan semangat, aku kuatkan tekad. aku berhenti sukan, aku berhenti kadet. aku mesti dapatkan itu, ataupun aku mati. yaa, aku gila.

dan sekarang lepas segalanya aku penuhi, aku tunjukkan pada semua yang aku mampu dapatkan itu, lagi mahu cakap-cakap. nak apa lagi ?! masih mahu letak tahi pada muka aku ? silakan jika anda mampu.

tunjukkan pada aku yang kau mampu capai sesuatu. tunjukkan. kerana aku cabar setiap kau, kau, kau dan kau.

tahniah. berjaya buat aku ambil kisah untuk hal yang satu ini. tahniah !



aku rela jadi bodoh untuk kali ini. kerana aku juga sudah hilang sabar.

15 comments:

its ATIQ said...

wehh.. berkobar2 aku baca blog ang..
naek abh semangat jihad nehh.. sugguh! xtipu...
xpaa... im with u bebeh!

.::WaNiE::. said...

uiks pasai apa ni oney?

bawak2 bersabar yep..kalau kita hilang sabar, kita tak dapat apa2 pun, lepas geram tu sementera :)

bertenang

oney said...

ATIQ : hilang ayat dahh.


WANIE : thanks kak !
betul, lepas geram tu sementara jaa kan..
*sedar*

pojie said...

ehm.tringat pulak pengalaman dulu2 bila baca ni..org2 yg di label gila ni unik sebenarnya..jd teruskan lah mnjadi gila.

oney said...

ehem, aku memang suka jadi gila bro.
nampak macho.

Cik Guli said...

aku gila jugak. sep bebeh! hahahahaha

myr said...
This comment has been removed by the author.
myr said...

wakaka. tah apahal aku nak gelak tgk hg tulis mcm ni. wakak

dulu sebelum result, hg ckp dah give up la, apa semua la. tak tahan. haha
wakaka :p

post ne kes dengki ada org dengki dgn hg ka ? haha dunia betoi.

oney said...
This comment has been removed by the author.
oney said...

lepas trial exam memang aku give up.
bila dapat tau orang baca blog aku siap buat ulasan apa semua,
hah. biar aku tunjuk pada dia aku boleh.


hang tak akan faham sebab hang bukan di tempat aku.
mak bapak aku bukan orang senang.
UTP cita cita aku sejak sekolah rendah.
aku belajar untuk itu.
salahkah bila jatuh dan bangun balik.

myr said...

hahaha ? apahal yg hg nak emo sangat ne
ada ka aku kutuk hg
aku pun tao la cita cita p utp tu, berapa kali dh habaq kt aku.

mksud aku, post hg ne smgt gila, sblum ne duk give up apa semua.
aku cakap kt hg ja pun,
yg hg duk tunjuk kt DIA tu kata hg boleh.
aku tak kisah pun, aku tk amek kisah. ikut hg la hg nk bt apa.

and btw, comment hok delete tu. comment aku. aku tersilap tulis. tu delete. tk ley nak edit.

myra arshad (: said...

sayang, chill okayy?

tak paya layan suara2 org tu

fight for your right!!

tnjuk yg kita professional

tak kan la budak straight a nak buat kerja gila? kan?

tu la, orang dah pesan,

jgn d jolok sarang tebuan!

ily! && i'm with u

oney said...

HELMIE : hang tak duk tempat aku,
sebab tu hang tak emo.
aku cakap kat plurk yang detele delete undo tu terasa ka ?
aku kata kat orang lain. sabar laa.
hang taktau apa apa.


KAK MYRA : hari ni cool dah.
semalam jaa emo, thanks yaa.

myr said...

pft. yalah hg.

pasai plurk tu, mcm mana tak terasa ?
dah mmg aku terasa lah sbb aku post comment then delete.
hg pulak tak cakap post kt mana.
kalo orang lain buat mcm aku pun, sah terasa kalo dh hg post mcm tu.
z

oney said...

silakan duduk tempat aku.