Tuesday, 12 January 2010

adikku tertinggal

hari tu pagi, pagi yang dah nak tengah hari, adik masuk bilik dan kejutkan kak oni dengan excited, 'adik dapat seri puteri ! ' dan kak oni pun macam mamai, 'gila. biar betol ?' terus bangun dan tanya lagi, 'nak pi ka ?'

okay. well, sekarang adik dah selamat berada kat SSP tuh, selamat laah hendaknya. erk. impress jugak, sedih pun ada. tak sangka. kita akan menjauh. rasanya, kak oni belum bersedia nak menjauh sengan siapa siapa dalam family kita, terutamanya yang si kembar tu, adik pun sama jugak laah. kita dah duduk sekali laama kan. dah biasa dengar adik bising bising, nyanyi nyanyi dengan suara yang very high pitch tu. dah biasa gaduh gila gila dan baik balik 5 minit selepas tu. ahh. kita dua memang jaguh bergaduh. masing masing nak menang dan sanggup tengking tengking sampai teriak.

okay. semua tu adat laa kan. siblings.. carik carik bulu ayam, ahh. lupa pulakk peribahasa ni. okay fine. move.

hurm, sebenarnya kak oni tak setuju sangat adik masuk sekolah asrama. ya laah. jauuh tuu. susah kita nak jumpa, fon pon tak boleh bawak. takut bila adik masuk sekolah asrama, kita dah makin jauh, jauh dan jauh. takut nanti nak sembang apa pun dah tak tau. uhh. takut dah tak click macam biasa. takut nanti kita dah tak sehaluan. haha. elok laa tuh. tak kan adik nak jadi macam kak oni and kakak, sesat. haha. well, it's one in a lifetime chance. elok laa adik kat SSP tu, sekolah impian mama untuk kak oni dulu, urghh.

tapi, bila adik duk asrama, mesti tak up to date macam selalu kann. mesti payah nak dengar music ka berfesyen ka hapa. haha. poyo dohh sekolah asrama. tu laa, nak pi jugak.. dah tak boleh tengok youtube cari lagu lagu baru, dah makin hilang laa kebolehan hafal lagu. dah kurang laa adik menyanyi. haha. sebenarnya, kak oni rasa adik memang talented laah. serius. fast learner. eh, dulu adik penah bercita cita nak jadi pengacara kan ? haha.

apa apa pun, kak oni harap adik jadi yang terbaik. jangan lembap lembap sangat buat kerja, asrama bukan macam rumah sendiri. be strong okay. we always love you and missing you.

tsk. tsk.

erk, aku dah berjanji pada diri sendiri, tak nak tulis pasal benda yang satu ni kat blog. piraahhh.



she's a hard-die-fan of Yuna.

1 comment:

myra arshad (: said...

huu~ yunaaa, i'm die hard fan too =)